Verdrinken! Daar wordt aan gewerkt.

14 JUNI 2022 Cursus = VOL

“Je kind die te water raakt en verdrinkt” is een nachtmerrie van iedere ouder.
In zwembad Den Helder werken wij er aan om dit te voorkomen.Voor de zomervakantie bieden wij in 6 weken een programma aan waarin de zwemvaardigheid van uw kind wordt opgehaald middels leuke en speelse activiteiten.

Nu de zomervakantie voor de deur staat en veel kinderen, in alle leeftijden, graag in en om het water zijn, is het gevaar groot dat er onverwachtse dingen gebeuren waardoor ze in het water vallen.

Uit onderzoek is gebleken dat de zwemvaardigheid afneemt als je niet regelmatig blijft zwemmen. Door de Corona beperkende maatregelen heeft uw kind in de afgelopen 2 jaar wellicht ook wel minder gezwommen. Dit kan betekenen dat de zwemvaardigheid niet meer automatisch aanwezig is.

In de cursus “veilig op vakantie”  doen de kinderen allerlei vaardigheden op bij “wat te doen als…..” Hierbij moet je denken aan; met een fiets in het water vallen, uit een bootje vallen, onder een vlot terecht komen, met je kleren aan in het water vallen, hoe red je een vriendje of vriendinnetje die in het water is gevallen?

De cursus “veilig op vakantie” wordt gegeven vanaf 15 juni iedere woensdag van 17:45-18:30 uur 6 weken lang. De kosten voor deze 6 lessen zijn € 58,80 te voldoen bij inschrijving. Voor meer informatie! Bel ons dan gerust 0313 472022.