Aqua-modern

Wat is aquamodern?

Aquamodern is een activiteit die bestaat uit oefeningen van aqua Tai-Bo gecombineerd met aquajoggen.

Intensiever dan aquajoggen

Aquamodern start steeds met speciale aqua Tai-Bo-oefeningen. Deze bestaan uit intensieve bewegingen en technieken uit vecht- en verdedigingssporten, maar dan in het water. Het is duidelijk dat deze manier van bewegen en oefenen leidt tot nog meer energieverbranding!

Onze gemotiveerde medewerkers zijn extra opgeleid om u bij deze activiteit goed te instrueren en begeleiden.

Materialen:

Bij deze oefenvormen maken we gebruik van verschillende soorten materiaal. Net zoals bij aquajoggen werkt muziek sfeerverhogend en stimulerend op het tempo van de oefening. U heeft het meeste plezier en profijt van de lessen als u daarnaast nog minimaal een keer per week zelf traint/oefent.

Eigenschappen van aquamodern:

  • Variabele weerstand doordat het water meer tegendruk geeft bij tempoverhoging;
  • Geen hinder van zwaartekracht, waardoor het ook een goede oefenvorm is voor wat zwaardere personen;
  • Veiliger dan op het droge, omdat spieren niet overbelast kunnen worden en het risico op blessures daarom minimaal is;Banden en pezen functioneren zonder ‘tegenwicht’ zodat ze maximaal kunnen bewegen;
  • Sneller herstel van blessures door actieve therapiemogelijkheid. Zelfs doortrainen met blessures kan omdat de belasting zo beperkt is. Hierdoor blijft het uithoudingsvermogen op peil;Ontspanning door inspanning geldt zeker voor deze activiteit!

Wanneer:

Donderdagavond: 19:45 tot 20:15 uur
Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens meedoen!