Aquafit-plus (50+ zwemmen)

Speciaal voor de fitte+-ers, of die het weer willen worden.

Bent u de leeftijd van (…) jaar gepasseerd, maar er nog lang niet aan toe om toe te kijken, dan is aqua-fit+ zwemmen een activiteit waarbij u zich prima kunt uitleven. Er zijn oefeningen voor zowel meer als minder getrainde zwemmers. De ontspannen basisoefeningen in ondiep water zijn geschikt voor iedereen. U komt tot lichamelijke prestaties waardoor u zich fitter voelt en u kunt deze oefeningen tot zeer hoge leeftijd doen.

De werking van water op het lichaam is heerlijk weldadig. De temperatuur, de gelijkmatig masserende druk en de opwaartse kracht maken van ‘gewoon’ water een helende factor voor lichaam en geest. We geven deze oefeningen per half uur in volkomen privacy en onder deskundige leiding. De groepen zijn maximaal 30 personen groot.

Na afloop is er in de restorette, onder genot van een kop koffie of thee, gelegenheid om lekker napraten.

 

Materialen 

Bij deze oefenvormen maken we gebruik van verschillende soorten materiaal. Net zoals bij aquajoggen en aquamodern werkt muziek sfeerverhogend en stimulerend op het tempo van de oefening. U heeft het meeste plezier en profijt van de lessen als u daarnaast nog minimaal een keer per week zelf traint/oefent.

 

Eigenschappen van aqua-fit+ zwemmen 

De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van de andere aquasporten. Speciaal is hierbij alleen dat bij de verschillende activiteiten extra rekening wordt gehouden met de leeftijd en wensen van de deelnemers!

Onze instructeurs hebben hiervoor aparte opleidingen gevolgd.

 

Wanneer:

Dinsdag 09.45 tot 10.15 uur en 13.30 tot 14.00 uur
Donderdag 13.30 tot 14.00 uur

(elke les kent 15 min. uitloop)