Zonnebank / snel bruiner

                           ZONNEBANK/SNELBRUINER

Een entreekaartje kopen om onder de zonnebank / snel bruiner te gaan is niet noodzakelijk. U kunt bij de receptie een entreekaartje kopen om te gaan zonnen zonder dat u gebruik maakt van het zwembad (min. leeftijd is 18 jaar). Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

10 voordelen van verantwoord zonnen

1.         Het verhoogt je vitamine D gehalte

Het verantwoord blootstellen van je huid aan zonlicht is de meest natuurlijke en efficiënte manier om je vitamine D gehalte te verhogen. Vitamine D wordt ook wel de ‘sunshine vitamine’ genoemd. Het is de enige vitamine die het lichaam zelf kan aanmaken onder invloed van zonlicht.

2.         Het verbetert je botstructuur

Zonlicht zorgt ervoor dat calcium zich tot wel 40% beter kan hechten aan je botten en beenderen. Hierdoor heb je minder kans op botklachten zoals erosie en broosheid én worden je nagels en tanden sterker!

3.         Het vermindert hartklachten

Dr. Krause van het universiteitsziekenhuis Benjamin Franklin in Berlijn heeft onderzoek uitgevoerd naar de positieve effecten van zonlicht op hart- en vaatziekten. Wat bleek? De kans op trombose, hartaanvallen en beroertes is vele malen minder wanneer men verantwoord gebruik maakt van de zonnebank!

4.         Het maakt je gelukkig

Happy thoughts only! UV-licht werkt als een natuurlijke antidepressie methode. Het verhoogt namelijk het serotonine gehalte, het lichaamseigen gelukshormoon!

5.         Het helpt bij gewichtsverlies

Wait, what? Jup, UV-licht stimuleert de schildklier, hierdoor neemt de stofwisseling toe en worden er meer calorieën verbrand. Goed excuus om af en toe een zonnebankje te pakken!

6.         Het bereid je huid voor op de buitenzon

Een zonnebank kuurtje als voorbereiding op je vakantie? Heel goed idee! De Uv-straling van de zonnebank zorgt ervoor dat je huid verdikt. Deze verdikking zorgt voor een betere bescherming tegen de buitenzon. Dit wilt zeggen dat je minder snel zal verbranden!

7.         Het werkt pijn verzachtend

Wist je dat spierzwakte en spierkrampen behoren tot de allereerste symptomen van een tekort aan vitamine D? Verantwoord zon-gedrag zorgt voor de aanmaak van deze vitamine. Hierdoor werkt de zonnebank pijn verzachtend bij spierziektes – en krampen.

8.         Het verbetert je immuunsysteem

Ben jij snel vatbaar voor verkoudheid of griepjes? Grote kans dat je lichaam te weinig solitrol aanmaakt. Dit hormoon, wat geactiveerd wordt door Uv-licht, geeft een boost aan je immuunsysteem. Hierdoor bouw je aanvullende weerstand op tegen virussen, schimmels, parasieten en bacteriën.

9.         Behandeld huidziektes

Heb jij last van acne, psoriasis, allergieën of een onzuivere huid? UV-licht is de uitkomst! Het is een veel gebruikte methode om huidziektes en huidklachten tegen te gaan. Ga naar een professionele Ergoline zonnestudio bij jou in de buurt en ontvang advies op maat!

10.       Vermindert het risico op bepaalde soorten kanker

Last, but definitely not least! De KWF Kankerbestrijding concludeerde onlangs het volgende: “blootstelling aan zonlicht gaat gepaard met een lagere kans op borst-, dikke darm- en prostaatkanker”. Het is bewezen dat voldoende vitamine D de kans op deze vormen van kanker aanzienlijk verlaagt.