Zwemles

Interesse voor zwemlessen? lees hieronder de mogelijkheden voor u of voor uw kind.

Let op!
Week 51 mee zwemlessen voor één ouder/verzorger
Week 52 geen zwemlessen en vakantierooster
Week 1 normaal rooster, incl. zwemlessen


Wat moet je kunnen om het A diploma te halen.

Zwem ABC diploma ->

Overige diploma’s  ->


         

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Zwemveiligheidsnorm.

Wij hebben echter de Licentie Zwem-ABC en worden elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en wordt de basis gelegd voor een leven lang zwemplezier en veiligheid.

Klik op deze link voor alle informatie m.b.t. het zwem ABC:

info zwem ABC

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
2. Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
3. De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode
zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
4. Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets omenten bij het diplomazwemmen. Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

HOE VERZORGEN WIJ DE ZWEMLESSEN

Er wordt lesgegeven in 5 niveau groepen. U komt minimaal 1 x per week met uw kind op zwemles. Wanneer u het wilt versnellen kunt u ook vaker in de week komen, bv. maandag+donderdag+zaterdag of een andere combinatie van 2 tot wel 5 x in de week. Leg uw verzoek voor aan ons en wij bekijken de mogelijkheden. Wij besteden veel tijd en aandacht aan het watervrij maken. Omdat wij van mening zijn dat een kind dan beter en met plezier zal leren zwemmen. Onze werkwijze is individueel gericht. Het komt dus voor dat het ene kind al na een paar lessen doorstroomt naar het volgende niveau terwijl het andere kind daar veel meer lessen voor nodig heeft. De wachttijd varieert van 0 tot 2 maand dit is afhankelijk van de gekozen dag waarop u wilt deelnemen aan de zwemles, informeer u naar de mogelijkheden of geef aan wat u wensen zijn op het inschrijfformulier.

Het formulier kan niet online verzonden worden, u dient het formulier bij de receptie van het zwembad aan te bieden dit i.v.m. het gelijktijdig voldoen van het inschrijfgeld. Vanaf het moment dat u het inschrijfgeld heeft voldaan geldt dat uw zoon of dochter gratis entree heeft op alle recreatieve tijden mits begeleid door minimaal één betalende volwassene.

Klik op deze link voor de eisen die er gesteld worden voor het A diploma:

A- DIPLOMA De lestijd is 45 min. per les 1 x per week. Indien u een versnelde cursus wenst kunt u er ook voor kiezen om vaker dan 1 x in de week te gaan lessen. In overleg met u wordt er gekeken naar de mogelijkheden. De beginnersgroepen starten op alle dagen in de week m.u.v. woensdag en zondag. Na het behalen van het eerste niveau kan het zijn dat uw kind op een andere tijd of in overleg een andere dag geplaatst gaat worden. Opgave is mogelijk vanaf 3 jaar. Wij starten met zwemles, bij gebleken geschiktheid, vanaf 4 jaar. Wij bieden kinderen die elders op zwemles hebben gezeten de mogelijkheid om in te stromen binnen onze reguliere zwemlessen. Op woensdag of donderdag morgen vanaf 07.00 tot 08.00 uur is het mogelijk om privé zwemlessen van 30 minuten te volgen. Tijdens deze les is het mogelijk om als ouder (voor een gereduceerd tarief) zelf baantjes te gaan zwemmen in het grote bad. Voor exacte informatie kunt u zich wenden tot de receptie van het zwembad. De aangegeven tijden kunnen nog wel eens veranderen. • Er wordt lesgegeven in 5 verschillende niveau groepjes. • Als Uw zoon/dochter door kan naar het volgende niveau, wordt dat door de zwemonderwijzer tegen Uw zoon/dochter gezegd. Als dit betekend dat er van tijd veranderd wordt krijgt Uw zoon/dochter een kaartje mee met daarop de nieuwe tijd. Afhankelijk van uw financiële situatie is het mogelijk een financiële ondersteuning te ontvangen voor de zwemlessen (alleen voor het A diploma) via de Jeugdsportfonds Gelderland en/of Stichting Leergeld. Informeer naar de mogelijkheden bij uw gemeente.

B & C DIPLOMA:

Klik op deze link voor de eisen van het B diploma.

De lessen voor B zijn op o.a. dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De kinderen zwemmen dan met kleren aan. Voor B is dat een: lange broek (geen pyjama of legging) een trui of blouse met lange mouwen en waterschoenen. De lessen voor C zijn op dinsdag en vrijdag. De kinderen zwemmen dan met kleren aan.

Kledingeisen diplomazwemmen Nationaal Zwemdiploma C
Badkleding, Shirt of blouse met lange mouwen, Lange broek, jurk of rok tot de enkels, Jas met lange mouwen
Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan).

Klik op deze link voor de eisen van het C diploma.

Overige diploma’s
Naast het zwem A-B-C kunt u ook terecht voor de hogere zwemdiploma’s. Voor specifieke informatie kunt u zich richten tot de receptie van ons zwembad

Wij bieden o.a. hiervoor aan: Snorkelen – Survival – Zeemeermin zwemmen.

Wij verzorgen in een kleine groep de zwemlessen voor volwassenen, in een ongedwongen sfeer gaan wij uw zwem angst proberen om te zetten naar zwem plezier. Laat dit plezier niet aan u voorbijgaan en vraag naar de mogelijkheden.

Zwemcursussen voor de vervolg diploma’s Bij voldoende belangstelling organiseren wij korte (13 lessen) cursussen voor het behalen van een vervolg zwemdiploma. Zwemvaardigheid 1, zwemvaardigheid 2 & zwemvaardigheid 3. Na het behalen van het zwem ABC kan er gestart worden met het zwemdiploma ‘Zwemvaardigheid 1’ om vervolgens 2 en 3 te kunnen halen. Bij voldoende belangstellen zullen wij ook de cursus snorkel certificaten starten. Voor al deze cursussen geldt dat er in de laatste les wordt afgezwommen voor het diploma.

Cursus kosten: € 100,= (max. 13 lessen van 45 min. in een vaste periode) diploma. Bij voldoende belangstelling (12 kinderen)starten wij met ‘zwemvaardigheid