PlusFit

‘PlusFit in het water’

PlusFit fysiotherapie en fitness is in samenwerking met zwembad Den Helder gestart om een nieuwe doelgroep in het water te laten bewegen. Dit initiatief wordt ondersteund door Doesburg Beweegt.

De aanleiding ontstond vanuit de wens om het beweegaanbod in het zwembad in Doesburg uit te breiden zodat het voor meer mensen aantrekkelijk is om naar het zwembad te komen om te bewegen en zwemmen. Bij PlusFit komen mensen met lichamelijke aandoeningen die meer willen of moeten bewegen. Doesburg Beweegt stimuleert initiatieven voor laagdrempelig beweegaanbod. Bewegen moet voor iedereen mogelijk zijn binnen gemeente Doesburg.

Dat bewegen in het water een meerwaarde heeft, is geen discussie. Er blijken meerdere drempels te zijn voor mensen om naar het zwembad te gaan. Vanuit PlusFit komt Silke Kloetstra, fysiotherapeut en tevens buurtsportcoach een groepsles in het water geven. Hierbij staat plezier tijdens het bewegen voorop. Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen, ondanks lichamelijke klachten en ongemakken. Er worden oefeningen met verschillende materialen gedaan. Door deze oefeningen worden alle spieren en gewrichten gebruikt. Door te variëren met materialen en door gebruik te maken van de weerstand van het water is het voor iedereen mogelijk om mee te doen op zijn of haar eigen niveau. Het zwemmen staat hierbij niet op de voorgrond. Dat kan daarna zelf gedaan worden. Voor de ontspanning kan gebruik gemaakt worden van het bubbelbad en de warmte-cabine.

De groepsactiviteit vindt elke dinsdag plaats van 14.15-14.45 uur. Ook mensen die geen lid of patiënt zijn bij PlusFit zijn van harte welkom om mee te doen. Entree wordt aan de balie van het zwembad betaald.