Survival

Wanneer jij in het bezit bent van het Zwem ABC kun je meedoen aan de cursus survivalzwemmen. In een cursus van 12 lessen (kosten € 119,70 excl. pas) wordt de volgende oefenstof aangeboden.

Eerst volgende cursus start: volgt

Survival oefenprogramma:

In uitgebreid kledingpakket (zwemkleding met daarover een lange spijkerbroek, een shirt of blouse met lange mouwen en gympen):

  • Van het startblok te water gaan met een sprong voorwaarts, vervolgens achter elkaar een koprol voorover en een rol achterover. Doorzwemmen tot 25 meter en zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
  • Van de kant te water gaan met een sprong voorwaarts, al watertrappend de schoenen en broek uittrekken, de schoenen laten vallen en vervolgens 1 minuut drijven door gebruik te maken van je broek. Daarna 1 minuut watertrappen met gebruik van armen en benen. Proef afmaken door zelfstandig uit het water op de kant te klimmen.

Met alleen nog zwemkleding en shirt/ blouse met lange mouwen:

  • Van het startblok te water gaan met een sprong voorwaarts, naar de boot toe zwemmen die minstens 10 meter uit de kant ligt. In de boot klimmen en vervolgens de boot met een rol achterwaarts weer verlaten, gevolgd door 15 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer onder-en-over een vlot (lengte richting) door en 1 keer met een hoekduik door een gat in een verticaal hangend zeil. Proef afronden door zelfstandig uit het water op de kant te klimmen.
  • Van de kant in het water laten zakken, onderwater door een gat in een verticaal hangend zeil (6 meter van de kant) zwemmen. Aansluitend 50 meter schoolslag waarvan de laatste 25 meter samen met één of twee vriendjes een vlot vervoeren.
  • In het water afzetten van de wand en 100 meter enkelvoudige rugslag zwemmen, tijdens de eerste 25 meter een hulpmiddel (plankje o.i.d.) droog (boven water) vervoeren. Tijdens de laatste 25 meter met een hoekduik een schoen opduiken en meenemen naar de kant.
  • Van de kant in het water laten zakken en met een geblindeerde zwembril, onder water gaan en 5 slagen onderwater op de borst zwemmen.
  • Uitvoeren van een droge redding door vanaf de kant contact te maken met een vriendje die in het water ligt (max. 2 meter uit de kant), een hulpmiddel (spijkerbroek) te werpen en dit vriendje naar de kant te brengen.